UK NL
ioloSticky Password

Privacy Guardian™ Online Privacybescherming

Iedereen voert dagelijks ontzettend veel online handelingen uit. Een groot gedeelte van deze handelingen, zoals het doen van aankopen, wordt door bedrijven opgeslagen in online databases.

In de afgelopen decennia is het steeds eenvoudiger geworden om grote hoeveelheden data op te slaan. Bedrijven kunnen betrekkelijk eenvoudig informatie opslaan van bijvoorbeeld uw aankoopgedrag en internetgedrag.

Een grote hoeveelheid data maakt het voor de bedrijven steeds ‘makkelijker’ (met een grotere nauwkeurigheid) om toekomstig online en offline gedrag te voorspellen en te beïnvloeden. Deze zogenaamde big data helpt bedrijven om de consument “te lezen” en om een profiel rondom een persoon te creëren.

Big data wordt daarnaast ook vaak omschreven als het nieuwe goud. Vele bedrijven hanteren hierbij de volgende werkwijze: “Als je maar genoeg data blijft analyseren, vind je vanzelf de gouden munt”.

Wat is nog privé?  Tegenwoordig zijn we constant online en daarom zou online privacy en beveiligd browsen niet alleen verstandig maar zou ook verplicht moeten zijn. Elke gebruiker moet eigenaar kunnen zijn eigen digitale vingerafdruk.

iolo heeft in de afgelopen jaren een product ontwikkeld om uw digitale vingerafdruk te beveiligen:
Privacy Guardian ™.

Privacy Guardian ™

• zorgt dat u anoniem kunt browsen
• houdt uw zoekgeschiedenis privé
• Beschermt tegen een digitale profielopbouw of "vingerafdrukken" op basis van uw gewoontes
• Verhoogt de bescherming tegen identiteitsdiefstal
• stopt ad-trackers om u te volgen en u te blijven bestoken met advertenties 

Wat u online doet is niet privé. Zonder Privacy Guardian kunnen bedrijven en particulieren enorme hoeveelheden zeer specifieke informatie over u verzamelen. Uw digitale vingerafdruk is gebaseerd op wat u op internet doet, en veel van deze gegevens kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

• Advertenties die u volgen ...

In je mailbox, in de banners of zijbalkjes ontvang/ziet u “opeens” advertenties van producten die u zojuist heeft gezocht.  Uw online (browse en zoek) gedrag wordt geregistreerd en gebruikt om gerichte advertenties te sturen of spam-e-mails. Dit is verontrustend en vervelend, vooral als je een aankoop hebt gemaakt en niet meer geïnteresseerd bent in advertenties voor het product.

• Gepersonaliseerde prijzen

Uw aankoopgedrag wordt geregistreerd. Als u online winkelt met een hoog profiel kunnen de prijzen die u te zien krijgt hoger zijn dan voor andere mensen. Dit gebeurd aan de hand van uw internetgedrag. Prijzen die eerder lager waren zijn bij een tweede bezoek verhoogd.

• Verkoop van uw gegevens

Breedbandproviders hebben uw toestemming nodig om uw data met derden te delen.

Hoe vaak klikt u niet op akkoord bij de algemene voorwaarden? Hiermee geeft u vaak akkoord voor de verkoop of het beschikbaar stellen van uw gegevens.

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden waarom het belangrijk is om uw digitale vingerafdruk te beschermen.

Zonder Privacy Guardian, zult u zich verbazen hoeveel informatie over u bekend is door uw internetgebruik. Door beveiliging van uw digitale vingerafdruk verbetert Privacy Guardian online beveiliging tegen identiteitsdiefstal en voorkomt u dat bedrijven en individuen uw data verzamelen.

Binnenkort beschikbaar !

De laatste test worden nu gedaan op Privacy Guardian. Bescherm je privé leven met Privacy Guardian van iolo.

Wij zullen u de komende hierover graag nader informeren.

System Mechanic nu voor € 2,49 per maand

Meer info

Licentie registeren in de Benelux

Meer info
Winkelwagen

Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio