UK NL
ioloSticky Password

Aan de slag met System Mechanic 15.5

Hartelijk dank voor uw aanschaf van System Mechanic®

Sinds 1998 wijdt iolo zich aan één doel: ervoor zorgen dat uw PC zo goed als nieuw presteert. Het doet ons een genoegen om nieuwe gebruikers van onze producten te verwelkomen, en willen graag onze dank uiten aan de tientallen miljoenen mensen die al jarenlang klant bij ons zijn. Wij zijn dankbaar voor het feit dat u voor de producten van iolo technologies hebt gekozen.

Tegenwoordig wordt software niet meer op CD/DVD meer geleverd maar is de meeste gevallen alleen als download beschikbaar. Het voordeel is dat de eindgebruiker onmiddellijk de beschikking heeft over de laatste versie.

Systeemvereisten

Het gebruik van System Mechanic® 15.5 vereist een PC met Microsoft® O/S Windows 10, Windows 8, Windows 7,XP, en Vista, 120 MB aan beschikbare harde-schijfruimte, 256 MB RAM en een internetverbinding voor het activeren van de licentie.

Installeren vanaf de CD

Plaats de CD in de lade van uw CD-station. In de meeste gevallen zal de installatie automatisch van start

gaan en kunt u zich registreren als klant. Start de CD niet automatisch op dan willen wij u vragen om u te registreren als Nederlandse iolo klant op http://www.iolotechnologies.nl/registreren/.

De reden hiervoor is dat wij u beter lokaal kunnen helpen in de toekomst. Daarnaast bestrijden wij het gebruik van illegale software. Het is mogelijk dat u zich nog eenmaal moet registreren op de Amerikaanse website. Wij willen u vragen hieraan mee te werken. Onze dank daarvoor.

Na registratie gaat u terug naar uw beginscherm en klikt op de Start-knop van Windows. (Klik vervolgens

op Uitvoeren als u Windows XP gebruikt). Type d:setup.exe, waarbij “d” de letter van het CD-station is.

Druk vervolgens op de Enter-toets op uw toetsenbord. (Geef toestemming om System Mechanic wijzigingen aan uw computer aan te laten brengen)

Handleiding 1

Stap 1

1. Klik op Installeer System Mechanic

Handleiding 2

Stap 2

3. Klik op Volgende

4. Kies voor Ik accepteer de licentieovereenkomst

1. Er zal u nu worden gevraagd een activeringssleutel in te voeren.

Zorg ervoor dat u over een actieve internetverbinding beschikt en dat het uitgaande verkeer niet door een firewall of beveiligings-programma wordt geblokkeerd.

Voer de activeringssleutel in die op het hoesje/doosje van de CD is vermeld.

Voer alle letters en cijfers precies in zoals vermeld (eventuele streepjes zullen automatisch worden ingevoerd). Klik op OK.

Handleiding 3

Stap 5

6. Er wordt nu gevraagd waar u System Mechanic wilt installeren.

U kunt de voorgestelde plek (C:Program FilesioloSystem Mechanic) laten staan of kiezen voor een andere map. Klik op Volgende.

Handleiding 4

Stap 6

1. U kunt nu kiezen waar u een Snelkoppeling van het programma wilt plaatsen. Klik op Volgende

8. Kies wat voor internetverbinding u hebt en klik op Volgende.

9. Laat Statusgadget van systeemgezondheid aangevinkt staan als u op uw bureaublad wilt zien wat ‘de gezondheid’ van uw pc is en klik op Volgende.

10. Wilt u eens in de zoveel tijd een samenvatting ontvangen over de status van uw pc, vul dan uw e-mail adres in en klik op Volgende.

Handleiding 5

Stap 10

11. Wilt u een bureaubladpictogram van het programma, laat de optie Een bureaubladpictogram maken dan aangevinkt staan en klik op Volgende

12.Klik op Installeren en daarna op Voltooien. Als u na de installatie wordt gevraagd om uw

computer opnieuw op te starten, dient u eerst de installatie-CD uit het CD-station te verwijderen.

Handleiding 6

Stap 12

Installeren via een gedownload bestand

1. Bezoek de volgende locaties:

Handleiding 7

Stap 1

2. Open SystemMechanicNL >System Mechanic NL 2015 > Setup en klik op Alles uitpakken en daarna nogmaals op Uitpakken.

Handleiding 8

Stap 2

3. Open vervolgens weer SystemMechanicNL >System Mechanic NL 2015 > Setup.

• Uw computer vraagt nu om de toegang te bevestigen zodat de computer System Mechanic kan openen, klik op Ja (of Toestaan in Windows Vista).

1. Volg nu dezelfde stappen als bij ‘Installeren vanaf de CD’ vanaf stap 2.

Opmerking: De activeringssleutel vindt u in de mail die u na aankoop van de software hebt ontvangen.

Licentie- en installatieproblemen oplossen

Indien u problemen met licenties of de installatie van System Mechanic ondervindt, dient u het volgende doen:

Zorg ervoor dat uw computer met internet is verbonden en dat het uitgaande verkeer niet wordt geblokkeerd  door een firewall, beveiligingsprogramma of toepassing voor ouderlijk toezicht.

• Controleer of u de juiste letters en cijfers voor de activeringssleutel hebt ingevoerd en geen spaties hebt gebruikt
  • Een aantal tekens van de activeringssleutel (zoals het getal 0 en de letter O) zien er vrijwel identiek uit.
  • Controleer de letters O, l (kleine letter L), I (hoofdletter i) en de getallen 0 (nul) en 1 (een).
  • Zorg ervoor dat u de licentiegegevens voor het juiste product invoert. De licentie voor het ene product van iolo kan niet door een licentie van een ander product van iolo worden vervangen.
  • U kunt System Mechanic installeren op alle thuis computers.

Ondervindt u nog steeds problemen dan kunt u via e-mail contact opnemen met onze helpdesk. U kunt ons e-mailen op support@iolotechnologies.nl

Aan de slag met System Mechanic

U kunt System Mechanic starten door op het System Mechanic-pictogram op het bureaublad te klikken. Eenmaal geladen zal de homepage van System Mechanic worden weergegeven. Deze pagina biedt toegang tot alle tools binnen het programma. We raden u aan te beginnen met het uitvoeren van een analyse van uw computer.

Opmerking: alleen de eerste keer dat u een diepgaande analyse uitvoert op uw pc kan dit wat tijd in beslag nemen.

Een analyse van uw computer uitvoeren:

Klik in het overzichtsvenster op het dashboard op de optie Nu analyseren.

Handleiding 9

Stap 1

1. Als de analyse is voltooid, krijgt u een statusoverzicht van uw PC en eventuele problemen te zien.

• Klik op Problemen bekijken voor een overzicht van gedetecteerde problemen.

• Klik op Alles repareren om een snelle reparatie uit te voeren.

Handleiding 10

Stap 2

Hulp verkrijgen

In het helpbestand van de software vindt u voor elke functie instructies en gedetailleerde informatie in het Engels.

Het helpbestand openen:

• Ga naar het menu ‘Help’ en klik daar op System Mechanic Help.

• Voor meer informatie over een specifieke taak kunt u op onderwerp zoeken.

Handleiding 11

Helpbestand

Aanvullende informatie

Op de website van iolo kunt u knowledge base-artikelen, zelfstudiemateriaal en antwoorden op veel gestelde vragen raadplegen.

Aanvullende informatie raadplegen

Ga naar www.iolo.com/customercare

Daarnaast kunt u gebruikmaken van online contactformulieren om specifieke vragen rechtstreeks naar de medewerkers van de technische ondersteuning van iolo te e-mailen.

• Ga naar www.iolotechnologies.nl om technische ondersteuning te krijgen via de website.

Handleiding System Mechanic

Aan de slag met System Mechanic_Installeren.doc
Direct aan de slag met System MechanicDownload

System Mechanic nu voor € 2,49 per maand

Meer info

Licentie registeren in de Benelux

Meer info
Winkelwagen

Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio